vineri, 1 martie 2013

PFL brut (dur)


Panoul de PFL este un produs fabricat prin metoda umedă.Materia primă utilizată (lemn si aschii din lemn de specii diferite) este defibrata sub influenta aburului tehnologic si a frictiunii mecanice. Adezivi si componentele hidrofobe se adaugă la masa de lemn defibrata.Pulpa formată este deshidratată si presata sub presiune si temperatură ridicata.
Produsul final nu emite gaze nocive, PFL-ul astfel rezultat poate fi clasificat ca fiind un produs fibrolemnos natural .

PFL dur (brut)
PFL dur (brut)


PFL formatizat paletat


 


PFL paletat

Ladita din PFL


  Dimensiunile standard sunt:


- lungime (mm): 2000;2750;2440 si 1830 cu tolerante de 5.0 mm
- latime (mm): 1700 sau 1220 cu tolerante de 3.0 mm
- grosimi (mm): 3.2 cu tolerante 0.3 mm; 4 cu toleranta de 0.5 mm
Alte dimensiuni pot fi taiate si slefuite la cerere. 

Aplicatii:
  • PFL este folosit pentru a face componente pentru mobila, pentru mobilier comercial si de uz casnic, cum ar fi paturi, dulapuri, panouri separatoare de camere, carcase de televizoare, funduri de sertare,  dulapuri pentru componente electrice, opritoare de praf, blaturi de cabinet si usi . PFL-ul neted poate fi acoperit acoperite cu un material, cum ar fi vinil-ul sau vopsit si folosit ca panou decorativ de interior sau de exterior.
  • PFL- este folosit in industria constructoare de masini, prin aburire si modelare se fac diverse forme in care se toarna planse de bord si diverse piese din plastic.De asemenea se fac interioare pentru vehicole de agrement, automobile si rulote.
  • PFL este folosit pentru invelirea peretelui la constructii din lemn, ca baza pentru stratul inferior la acoperis, podele (sub dusumea si parchet) si fatade exterioare si interioare de perete. Panourile nefinisate de PFL sunt perforatesi utilizate ca pnouri de ventilatie în garaje, spălătorii si ateliere de lucru. PFL-ul poate fi folosit ca panou de afisare, suport de  instrumente, chei si alte echipamente. PFL poate fi flosit ca izolatie atunci când este fixat pe  ziduri din caramida, beton si alte materiale structurale. PFL-ul este un bun zolator fonic si termic.
  • PFL-ul este folosit in industria ambalajelor pentru a face containere pentru piese fragile, echipamente si produse alimentare(ladite pentru fructe). Din PFL se fabrica puzzle-uri si jucării, panouri cu stergere uscata si tabla de scris cu creta, semne si panouri publicitare, rafturi de expunere pentru magazine.
Caracteristicile produsului conform standardelor EN 622-1 si EN 622-2


Carcateristici
Norme
Grosime ≤ 3.5 mm
Grosime 3.5 ÷ 5.5 mm
Densitate , kg/m3
900 kg
900 kg
Rezistenta la incovoiere , MPa
30
30
Umflarea in apa dupa 24h, %
35%
30%
Umiditate, %
4-9 %
4-9%
 


































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Labels

Labels

Categories

Labels